Ads 468x60px

Text

  • Pelan PruBSN Takaful

    Kehidupan tanpa perlindungan ibarat anda duduk tanpa kerusi..ibarat anda berjalan tanpa tongkat apabila tidak lagi boleh berjalan..

  • Adakah Anda Belum Terlambat ?

    kata-kata 'Ingat 5 perkara sebelum 5 perkara' sering bermain di fikiran kita..tapi adakah kita sudah bersedia untuk menghadapinya?

  • Adakah Ini Impian Anda?

    Apakah impian anda? Kereta mewah? Rumah banglo? percutian luar negara? Sertai kami dan anda bakal memenuhi impian anda..

Kenapa Ramai Tak Ada Takaful???

Kat sini sy nak cerita kan sikit sebanyak kenapa rakyat Malaysia terutamanya Melayu, ramai yang tidak mahu mengambil perlindungan takaful. Di antara beberapa sebab kenapa mereka menganggap takaful itu tak penting, kerana :-

1) Kedudukan Kewangan orang melayu yang ketat.

Tahu tak 60% penduduk Malaysia adalah bangsa Melayu, tetapi hanya 8.6% sahaja yang ada takaful. Kenapa? sebab gaji/Income bangsa Melayu per kapita RM1800-RM2999 sebulan.. Jadi, bila ada agent takaful datang untuk menjual takaful, bangsa Melayu ni akan berfikir dua kali untuk mengambil polisi takaful tersebut, padahal dia tau takaful tu penting dan berguna untuk hari tua dia nanti..

2)Kurang Kefahaman & Kesedaran tentang kepentingan takaful

Saban tahun, kita sedar tak sedar, kos perubatan semakin meningkat. sedangkan kuasa kewangan yang ada pada kita semakin terhad.
Pelan Perlindungan Takaful direka cipta khusus untuk melindungi kepentingan kewangan keluaraga apabila berlaku sesuatu yang tidak dijangka. Perkara-perkara yang berkemungkinan berlaku, antaranya;

(a). Kematian di usia yang muda
(b). Keilatan dan kecacatan kekal menyeluruh
(c). Menghidapi penyakit kritikal
(d). Kos perubatan khusus
(e). Hidup terlalu lama

Pelan Perlindungan Takaful boleh dijadikan mekanisma bagi menyelesaikan liabiliti/tanggungan hutang seperti gadaian bank, keperluan-keperluan pembayaran yang lain dan sebagai sumber kewangan kepada Ahli Waris.

Pendek kata, wang daripada Manfaat Takaful tersebut akan digunakan untuk membayar segala liabiliti kewangan yang ada serta memberi pembelaan kepada Ahli-Ahli Waris bagi meneruskan hidup mereka. Pelan Perlindungan Takaful boleh mengambilalih sebahagian atau keseluruhan komitmen kewangan anda. Oleh yang demikian ahli waris tidk akan terbeban oleh liabiliti ketika ketiadaan anda.


Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-80 yang bersidang pada 1 - 3 Februari 2008 telah membincangkan Hukum Pelaksanaan Takaful Di Malaysia. Muzakarah telah memutuskan bahawa konsep dan pelaksanaan takaful di Malaysia adalah bertepatan dengan syariat Islam. Maklumat Lanjut..---> http://www.e-fatwa.gov.my/fatwa-kebangsaan/hukum-pelaksanaan-takaful-di-malaysia
Insentif

Selain daripada Komisen dan Bonus HPFBB, pihak syarikat juga turut menawarkan insentif-insentif lain untuk merangsang agent-agent takaful supaya terus bergiat aktif.

Di antara insentif yang wajib ditawarkan setiap tahun adalah pakej Percutian percuma ke luar negara dan insentif Shopping Sakan.



Poster di atas adalah di antara 2 insentif yang sedang berlangsung pada tahun 2013 ketika ini. Di mana agent-agent yang berjaya mencapai target yang ditetapkan berpeluang untuk pergi melancong ke Italy @ melakukan Umrah di Tanah Suci Mekah.

Setiap tahun pihak syarikat pasti akan menawarkan insentif-insentif seperti di atas sebagai galakan kepada agent-agent untuk terus berjuang membantu rakyat Malaysia terutamanya orang melayu dan kaum bumiputera..

Anda Tertarik??? 
Klik disini untuk merebut peluang ini dengan menyertai kami.
High Producer's Fringe Benefit Bonus (HPFBB)

Bonus ini merupakan bonus tahunan yang akan diperolehi selama 3 tahun berturut-turut selepas tahun pertama anda bersama kami di Prudential BSN Takaful.


Contohnya :

Jika produksi anda pada tahun 2013 adalah sebanyak 200,000 NPC anda akan dapat HPFBB bonus pada tahun 2014, 2015 dan 2016 sebanyak 8%.


200,000 NPC = New Business RM1667.00
200,000 X 8% = RM16000

Bonus yang menanti anda adalah sebanyak RM16000 setiap tahun selama 3 tahun.

Menarik??? Baca benefit seterusnya...
Komisen

Komisen merupakan habuan bulanan yang bakal anda nikmati sebagai agen takaful, atau dengan kata lain komisen adalah gaji anda tiap-tiap bulan.

Jadual dibawah merupakan jumlah nilai pengiraan komisen daripada tiap-tiap client anda setiap bulan selama 6 tahun. 




Contoh Pengiraan Komisen Bagi 4 kes (orang) untuk Bulan pertama anda bersama kami

4 orang client mengambil takaful yang bernilai RM200 sebulan
RM200 X 4 kes = RM800
RM800 X 25% = RM200

Jadi, Komisen untuk bulan pertama = RM200

Seandainya anda buat benda yang sama setiap bulan,income anda akan bertambah menjadi RM2400 pada bulan ke-12. Rujuk jadual di bawah :-


 Menarik???teruskan membaca benefit seterusnya...

 

Mengapa Perlu Ada Medikal Kad PruBSN.. 

 

Bukan semua produk takaful sama ..

Takaful adalah dari bahasa arab yang bermaksud insurans. Syarikat takaful di malaysia ada banyak, jadi takaful ini cuma nama am, bukannya kalau kata takaful , ada satu syarikat aja. Di Malaysia ada Prudential BSN Takaful, Takaful Malaysia, Takaful Ikhlas dan Etiqa Takaful (dulu nama Takaful Nasional).



Apakah yang membezakan setiap takaful ini?

1. Sistem
Cara bagaimana data2 client disimpan, cara bagaimana pengendalian syarikat, cara bagaimana menguruskan data base client yang berjuta-juta orang. Sistem dan Pengurasan data client prudential terkini dan centralize., jika anda register insurans/takaful hari ini, esok dah masuk sistem. Sistem ini di update setiap hari.


2. Agent/Walk-in/telefon
ada insurans/takaful yang menggunakan cara walk-in , boleh beli sahaja insurans di bank/premis. maksudnya macam kita beli baju di kaunter, bayar then u get the product. Atau beli melalui operator yang call. Pada saya, satu kelemahan jika anda beli cara walk-in tanpa ejen, pada masa anda ingin buat claim, semua urusan harus dilakukan sendiri. bayangkan kalau ketika itu anda sedang terbaring, macamana nak buat claim??


3. Latihan/Training pada ejen
Prudential sangat menitikberat berkaitan dengan pembangunan dan perkembangan setiap ejennya. Disebabkan itu setiap ejen Prudential diwajibkan menghadiri kursus yg berkaitan minimum 30 CPD setiap tahu seperti disarankan oleh Bank Negara.

4. Produk
PruBSN Takaful adalah merupakan satu-satunya syarikat takaful yg menyediakan in-house medical kad iaitu bukan 3rd party Medikal kad maksudnya, semua bayaran dan proses kemasukan wad diuruskan sendiri oleh Prudential dan tidak menggunakan pihak ke-3. Dan tidak hairanlah jika dikatakan bahawa PruBSN merupakan membayar claim medikal terbanyak diantara menyedia takaful di Malaysia sekarang ini.

36 Penyakit kritikal

Tips untuk anda. Perkara penting yang anda perlu tahu sekarang ni adalah, waiting period untuk penyakit-penyakit kritikal adalah 120 hari bermula dari tarikh polisi berkuatkuasa.
 
Senarai penyakit kritikal adalah seperti berikut :-
1- Serangan Penyakit Jantung
2- Trauma Kepala Utama
3- Strok
4- Kanser
5- Kegagalan Ginjal(Buah pinggang)
6- Pemindahan Organ Utama
7- Penyakit Lumpuh
8- Sklerosis
9- Hepatitis virus fulminan
10- Koma
11- Buta
12- Penggantian injap jantung
13- Kehilangan Tangan dan Kaki
14- Pembedahan Aorta
15- Alzheimer
16- Hilang pendengaran
17- Hilang Kebolehan Bertutur
18- Kebakaran Parah
19- Penyakit terminal
20- AIDS akibat transfusi darah
21- Penyakit motor neuron
22- Parkinson
23- Penyakit Hati yang kronik
24- Penyakit paru-paru yang kronik
25- Anemia Aplastik
26- Distrofi otot
27- Poliomeilitis
28- Meningitis Bakteria
29- Tumor Otak Benigna
30- Ensefalitis
31- Full Blown AIDS
32- Sindrom Apalik
33- Pembedahan Otak
34- Penyakit koronari yang kronik
35- Penyakit koronari yang memerlukan pembedahan
36- Hipertensi arteri pulmonari
Annual Awards Presentation Night 2012

Pada tanggal 2 Mac 2013, satu majlis makan malam telah diadakan oleh pihak syarikat di Hotel JW Marriot Putrajaya. Majlis Makan Malam tersebut adalah bertujuan untuk meraikan semua agent-agent dan leader-leader yang telah berjaya mencapai target yang telah ditetapkan oleh pihak syarikat.

Majlis tersebut telah berlangsung dengan gilang-gemilangnya di mana para agent dan leader yang mendapat anugerah diiringi ke pentas dengan sebuah kereta Lotus Sports. Dianggarkan seramai 100 orang Quality Agents dan Quality Leader yang menerima anugerah daripada pihak syarikat.

Anugerah tersebut disampaikan sendiri oleh CEO Prudential BSN Takaful Berhad kepada setiap Top 3 Quality Agent dan Quality Leader. Majlis itu juga turut diserikan lagi dengan persembahan nyanyian oleh Faizal Tahir.
 


Get Adobe Flash player
        Powered by BlogXpertz
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...